Metoden og værktøjet er nåleakupunktur på øret, som du selv lærer at behandle dig med.

Jo, en anelse, men det er en meget kortvarig smerte, og kun når nålen sættes i. Den er dog på ingen måde sammenlignelig med den dunkende smerte en hovedpine eller et migræneanfald kan give.

Ikke nødvendigvis. Men jeg kan ikke anbefale, at du - mens nålene gør deres virkning - eksempelvis handler i butikker eller går tur i naturen. Du kan derimod godt udføre forskellige aktiviteter i hjemmet. Du kan også arbejde, hvis du har et job, hvor det lader sig gøre at have nålene i.

Det er det fantastiske ved Fri for hovedpine - metoden:
Du ikke skal ligge passivt og vente på, at det virker. I takt med at du i øver og øver og øver dig, vil du opleve det, for et velfungerende og virksomt "Quick-fix".

Akupunktur fremmer udskillelsen af endorfiner, der både virker smertestillende, men også udløser en følelse af velvære. Derfor er akupunktur så virksom til netop behandling af hovedpine og migræne: Der opnås oftest et meget hurtigere velvære og overskud ift. medicin, der kan have bivirkninger.

Ja, det er der, du bliver afhængig af at få det bedre...
Og nej, der er ikke rapporteret nogen form for bivirkninger ved øreakupunktur.

Primært alle. Men vær opmærksom på, at hvis du først for nylig er begyndt at få hovedpine - og ikke tidligere har lidt af hovedpine - hvis du har oplevet andre symptomer som føleforstyrrelser, talebesvær, feber, vægttab, udtalt træthed og hvis hovedpinen bliver tiltagende værre og værre - ja, så skal du selvfølgelig kontakte din læge.

Jeg fraråder, at gravide behandler sig selv, og frasiger mig ansvaret, hvis man som gravid alligevel vælger at behandle sig selv efter Fri for hovedpine-metoden. Der er flere årsager til min holdning her, bl.a. den at hovedpine der opstår efter graviditetens 20. uge kan skyldes svangerskabsforgiftning, der kræver øjeblikkelig lægebehandling.

Nej. Ophør af en medicinsk behandling forgår og besluttes i samarbejde med din læge. Selvom du oplever, at din hovedpine bliver stærkt reduceret, skal du stadig tage den lægeordinerede medicin mod hovedpine/migræne, indtil andet er aftalt med din læge.

Det er min klare anbefaling, at man ikke behandler hverken sin søster, veninde, mor eller sin mand. Hvis behandlingen udføres på andre end den, der har modtaget undervisning i Fri for hovedpine-metoden, frasiger jeg mig ethvert ansvar.

Gina Vinther, Akupunktør og Nada behandler

Gina Vinther, RAB godkendt akupunktør

Uddannelser

  • 2019 - NADA behandler
  • 2009 - Kostvejleder
  • 2003 - Fysiurgisk Massør, RAB
  • 2003 - Akupunktør, RAB
  • 2000 - Zoneterapeut, RAB
  • 1994 - Social Og sundhedsassistent
  • 1992 - Social-og sundhedshjælper

Nada diplom

NADA akupunktur diplom